DOLAR
32,4118
EURO
34,8308
ALTIN
2.431,96
BIST
9.987,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
17°C

Ambulans çıkmazı

Okuma Süresi: < 1 dakika Ankara’da 112 ekiplerinin kullandığı ambulanslar sık sık arıza yapıyor. Bazı 112 istasyonlarının binaların 2. katında olması hızlı hareket edilmesini engelliyor. Ambulanslar alçak kalan garaj kapıları nedeniyle içeriye giremiyor. Navigasyon cihazları çalışmıyor.

Ambulans çıkmazı
Advert
04.10.2023 07:39
148
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Ankara’da da 112 istasyonlarında büyük sıkıntılar yaşanıyor. Cumhuriyet; yeni ambulans alınmadığı için Bursa’da 7 ve Adana’da 10 adet 112 araç çağrı istasyonunun; eski araçların arızalanması ve yedek ambulansların da olmaması nedeniyle geçici olarak kapandığını gündeme getirmişti. Genel Sağlık- İş’in çalışmasına göre Ankara’da sık sık arıza veren eski araçlar mağduriyete neden olurken navigasyon cihazları da çalışmıyor. Araştırmada, ambulansların garaj çıkışlarına araç park edilmesi nedeniyle 112 çalışanlarının reaksiyon sürelerinin uzadığına dikkat çekilirken istasyon binalarının fiziki koşullarının da yetersiz olduğu vurgulandı.

Genel Sağlık-İş Sendikası Başkanı Derya Uğur, binaların 2. katlarına kurulan 112 istasyonları olduğunun altını çizerek “Bu durum, işinin gereği zaman ile yarışan 112 çalışanları için sorunlara neden oluyor. Örneğin merdiveni dik bir istasyonda, sağlık çalışanı iş kazası geçirdi. İstasyonlarda deprem yönergesine dahi uyulmuyor, dolaplar sabitlenmiyor” dedi.

‘Eğitimler verilmiyor’

Yeni inşa edilen bir 112 istasyonu’nda ise garaj kapısı ile ambulans yüksekliğinin uymaması nedeniyle araçların garaja giremediğini kaydeden Uğur, “aynı istasyonda giriş kapısının arızalı şekilde teslim edilmesi nedeniyle var olan kapının yanı sıra yeni kapı yapılmaya çalışıldığını” aktardı. Personel yetersizliğine de dikkat çeken Uğur, “Mesai başladıktan sonra gün içerisinde başka istasyonlara görevlendirmeler yapılıyor. Alınması gereken modül eğitimleri verilmiyor. Başhekimlik hasta olduğunda rapor alan 112 çalışanlarını başka istasyonlara görevlendirdiği gibi raporları mesai saatinde düşülüyor” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.