DOLAR
32,2580
EURO
34,8060
ALTIN
2.423,75
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Açık
24°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C

Domates Saklamanın 5 Yöntemi Denendi ve En İyisi Gerçekten Şok Edici…

Okuma Süresi: 2 dakika Mükemmel derecede olgun, taze tadı olan ve hafif gevrek bir domates, en iyi BLT , caprese salatası ve domatesli sandviçi sağlar . Ancak çoğu zaman tüketim oranım meyvelerin tamamen olgunlaşma hızına ulaşmıyor ve haftanın sonunda yumuşak, hafif çürük bir domatesle baş başa kalıyoruz… Bunu önlemek için domatesleri saklamaya yönelik çeşitli yöntemler denendi.

Domates Saklamanın 5 Yöntemi Denendi  ve En İyisi  Gerçekten Şok Edici…
Advert
06.09.2023 16:45
32
A+
A-
Okuma Süresi: 2 dakika

Amaç? Onları mümkün olduğu kadar uzun süre taze tutmak için!

“Kontrol” : Bir yöntem oluşturmak için “kontrol” domatesi eklendi; bu, çoğu insanın sıklıkla yaptığı gibi onu mutfak masamda oda sıcaklığında tutmaktan ibaretti.
Zaman çerçevesi: Her bir domatesin durumunu dikkatlice incelemeden önce 10 gün olgunlaşmasına ve saklanmasına izin verildi.
Tat testi : 10 gün sonra her domatesi denedim ve genel tat, doku ve olgunluğa göre onlara bir derecelendirme verildi ve yüzeyde yumuşaklık ve kırışma gibi aşırı olgunlaşma belirtileri olup olmadığına bakıldı.
Derecelendirme: Her yöntem 1’den 10’a kadar bir ölçekte derecelendirilir; 10 mükemmel bir puandır ve en taze domatesi, 1 ise en az taze domatesi temsil eder. Kullanım kolaylığından saklama kolaylığına ve genel zevke kadar her şey son sayıya dahil edildi.

Domates Depolama Yöntemi: Açık Hava Soğutma

  • 10 gün sonraki durumu : Soluk ve tatsız
  • Değerlendirme : 2/10

Domatesimi tabağa yerleştirip 10 gün buzdolabında beklettikten sonra gerçekten de domateslerin bozulmasını engelledi. Ancak soğukluğun yanında tatsızlık da gelir. Domatesim soluk kırmızı bir renge dönüştü ve içi neredeyse hafifçe ağarmış görünüyordu. Bu yöntemi kullanacaksanız, kullanmadan en az bir saat önce buzdolabından çıkarmanız öneriliyor..

Advert

Domates Depolama Yöntemi: Kapalı Konteyner Soğutma

  • 10 gün sonraki durumu : Unlu ve solgun
  • Değerlendirme : 2/10

Domatesimi klasik, şeffaf bir şarküteri kabında, kapaklı olarak 10 gün saklandı . Bu, aynı unlu dokuya ve ağızda kalan ekşi tada sahip, açık hava domatesiyle aynı sonuçları verdi. Diğer domatesimin bulunduğu tabaktan daha az yer kaplıyordu ama tat testi bu yöntemin mükemmel bir domatesi mahvetmekten başka bir işe yaramadığını açıkça ortaya koydu.

Domates Depolama Yöntemi: Tezgah Üstü

  • 10 gün sonraki durumu : Yumuşak ve kısa ömürlü
  • Değerlendirme : 3/10

Düşündüğünüz gibi, domates sıcak apartman mutfağında hızla çürüdü. Domatesin yumuşak ve yumuşak hale gelmesi yalnızca beş gün sürdü. Soğutulmuş domateslerden biraz daha yüksek derecelendiriyorum çünkü domatesin ömrü daha kısa olsa bile genel olarak lezzet daha iyiydi.

Domates Depolama Yöntemi: Kök Tarafı Aşağı

  • 10 gün sonraki durumu : Az miktarda nem kaybı, ancak yine de lezzetli
  • Değerlendirme : 9/10

Bu klasik yöntemi küçükken pazardaki çiftçilerin kullandığı bir yöntem.Her zaman bunun bir kocakarı hikayesi olduğunu düşünebilirsiniz ama biraz araştırma yaptıktan sonra durumun böyle olmadığını göreceksiniz! Domatesler dik tarafı yukarı bakacak şekilde saklandığında, havanın sapın etrafından kolayca akmasına izin verir, bu da aslında küf ve bakteriler için açık bir yoldur. Domatesin ters çevrilerek saklanması oksijene karşı küçük bir bariyer oluşturarak olası küf oluşumunu yavaşlatır. 10 gün geçtikten sonra, domatesin sapı çevresinde küçük nem kaybı izleri oluştu, ancak domatesin sertliği ve tatlılığı hala güzelce parlıyordu.

Ayrıca oda sıcaklığındaki bir domates, lezzetli bir domatese eşittir. Domatesi buzdolabından çıkarıp ısınmasına izin vermek için bekleme süresi yoktur.

Domates Depolama Yöntemi: Bantlı Saplı Sap Tarafı Yukarı

  • 10 gün sonraki durumu : Lezzetli ve gözle görülür şekilde değişmemiş
  • Değerlendirme : 10/10

Bu özel teknik kesinlikle favori olacak.Teori, potansiyel bakteri ve küf parçacıklarına karşı bir bariyer oluşturduğunuz baş aşağı domateslerle aynıdır. Küçük sap çıkıntısının üzerine küçük bir parça bant (herhangi bir bant işe yarayacaktır) yerleştirin ve domatesinizi kullanmaya hazır olana kadar orada bırakın.

!0 günsonra kabuğu gergindi, gözle görülür bir nem kaybı yoktu.

Elinizde biraz bant varsa ve iki dakikadan az zamanınız varsa domateslerinizi bantlayın! Domateslerin çabuk bozulmasını önlemenin ve 10 gün tazeliğini korumanın en kolay, en etkili yoluydu bu. Bunu yapmazsanız, onları baş aşağı saklamak da uygun bir koşul…

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.