DOLAR
32,2120
EURO
34,7638
ALTIN
2.423,53
BIST
10.204,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C

Erbakan’ı Devirenler Şimdi CHP’nin Arkasında

Erbakan’ı Devirenler Şimdi CHP’nin Arkasında
Advert
20.06.2019 10:53
364
A+
A-
Okuma Süresi: 3 dakika

Erbakan’ı Devirenler Şimdi CHP’nin Arkasında. İstanbul’daki seçimler için geri sayım sürerken CHP-HDP ve İyi Parti’nin ortak adayı Ekrem İmamoğlu’nun ABD’nin en önemli ‘etki’ kuruluşlarından biri olan Washington Yakın Doğu Politikaları Enstitüsü (WINEP) bağlantısı soru işaretlerine neden oldu.

Erbakan’ı Devirenler Şimdi CHP’nin Arkasında.

İstanbul, 23 Haziran’da bir kez daha sandık başına giderek belediye başkanını seçmeye hazırlanırken, adaylara yurt içinden ve yurt dışından verilen destekler de dikkatlerden kaçmıyor.

Bugüne kadar hep ‘yerel’ üzerinden söylem geliştiren CHP-HDP-İyi Parti ortak adayı

Ekrem İmamoğlu’nun, 31 Mart’ın hemen öncesinde başlayan ve

Haziran ayına kadar gelinen dönemde kendisine destek veren dış güçlerle ilgili herhangi bir söylemde bulunmaması soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.

Seçimlerin YSK tarafından iptal edilmesinin ardından ABD’den gelen ‘not ediyoruz’ açıklamasını, CHP heyetinin ABD ziyareti takip etmişti.

CHP’nin bu ziyaretine öncülük eden ve heyetin görüşeceği isimlerin planlamasını yapan partinin

ABD Temsilcisi Yurter Özcan’ın bağlanlatıları ‘CHP’nin İstanbul adayının arkasında hangi güçler var?’ sorusuna neden oldu.

Yurter Özcan’ın CHP Amerika Temsilcisi olarak atanmasının ardından başta WINEP Türkiye Araştırma Programı kurucusu Alan Makovsky olmak üzere CFR, AIPAC, JINSA gibi MOSSAD, CIA, Pentagon ve İsrail Savunma Bakanlığı ile ilişkili think-thanklar ile CHP çok yakın ilişkiler kurdu. CHP-HDP-İyi Parti adayı İmamoğlu ve Özcan arasında da sıklıkla görüşme gerçekleştiriliyor.

ARI hareketi ve WINEP bağlantısı

Yurter Özcan, 2002 yılında kurulan Arı Vakfı’nın partneri olan WINEP’in kadrosunda olan bir isim. Enstitünün, Türkiye Araştırma Programı kapsamında görevlendirilen Soner Çağaptay’ın asistanı olarak çalışmaya başladı.

Arı Hareketi, 1997 yılında Kemal Köprülü öncülüğünde ‘ARI Grubu Derneği’ olarak kuruldu, 1999’da ise adını ‘ARI Hareketi’ olarak değiştirdi.

ABD ve İsrail’in çıkarlarını savunmak üzere kurulan AIPAC, Jinsa, ADL, gibi kuruluşlarla birlikte çalışmak için çeşitli işbirliği anlaşmaları imzalayan ARI Hareketi, WINEP ile de yakın ilişki içerisinde oldu.

ABD ve Türkiye’de farklı toplantılar düzenleyen grup, 1999’da İstanbul’da Koç ailesinin evinde verilen bir davetin ardından ülkemizdeki faaliyetlerini artırdı.

ABD’li darbeci isimlerle ARI hareketinini öncüleri ve sermeyenin temsilcileri Koç ailesinin evinde buluşmuştu.

ARI Hareketi’nin Genel Koordinatörü Kemal Köprülü, bu dönemlerde Türkiye genelinde düzenlenen

‘Katıl ve geleceğini yarat’ kongresini ve çok sayıda sivil toplum fuarı düzenledi. Köprülü bu etkinlikler kapsamında gençlere ‘Ankara’yı tamamen unutun.

Bu sistem iflas etti’ dedi.

Erbakan: 28 Şubat’ı Makovsky planladı

Hatırlanacağı üzere Necmettin Erbakan, Başbakanı olduğu hükümetin düşüp partisinin kapatılmasına neden olan 28 Şubat için darbenin 10’uncu yılında ilginç bir değerlendirme yapmıştı.

Erbakan, 28 Şubat’ın ABD’nin düşünce kuruluşu American İnsitute’un Orta Doğu uzmanı Alan Makovsky’nin hazırladığı

‘Türkiye raporları’ çerçevesinde Türkiye dışında planlandığını, içeride 28 Şubat’ı gerçekleştirenlerin bunun farkında bile olmadığını söylemişti.

Doğrudan “28 Şubat” ifadesini kullanmamaya özen gösteren Erbakan, sürecin

“Makovsky’nin raporları doğrultusunda Türkiye dışında ağırlıkla Siyonist çevrelerce planlandığını” savundu.

Erbakan’ın 28 Şubat’ın asıl planlayıcılarına dair açıklamaları o dönemlerde medyaya böyle yansımıştı.

“2005’de Anayasayı değiştirecek çoğunlukta olmamızdan korktular”

Erbakan, Makovsky’nin 28 Şubat’a temel oluşturan raporlarında, “bir müdahale olmaması durumunda

RP’nin ilk genel seçimlerde yüzde 45’le tek başına iktidara geleceği, 2005 yılında yapılacak seçimlerde de Anayasayı değiştirecek çoğunlukla gelebileceği” tespitlerinin yer aldığını,

28 Şubat’ın bu doğrultuda gerçekleştirildiğini anlattı.

28 Şubat’ın mimarları yeniden sahnede

Kemal Kılıçdaroğlu imzasıyla 2013 yılında

“CHP’nin ABD Temsilcisi” sıfatıyla göreve başlayan Yurter Özcan’ın

ABD’deki ilk işi 28 Şubat sürecinin mimarlarıyla bir araya gelmek oldu. Özcan, lobi faaliyetlerine

WINEP üzerinden başladı ve

Alan Makovsky, Soner Çağaptay, Michael Rubin, Morton Abramowitz, Henri Barkey gibi isimlerle yoğun bir trafik başlattı.

Türkiye, 15 Temmuz’daki FETÖ’cü hain darbe girişimine doğrudan katıldığı ortaya çıkan CIA ajanı Henri Barkey hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. CHP’nin ABD temsilcisinin, Barkey ve parti yönetimi arasında köprü görevi üstlendiği öğrenildi.

Özcan, ABD Yabancı Kayıt Kanunu bildiri belgesine göre, 15 Temmuz’daki FETÖ darbe girişiminden 1 gün önce CHP heyetini ABD Savunma Bakanlığı’ndan bir heyetle görüştürdü.

ARI hareketiyle çalışanların, WINEP başta olmak üzere ABD’nin bölgemizdeki ‘nüfuz’ kuruluşlarının önemli isimleriyle birlikteliği 23 Haziran seçimleri için de ortak bir çalışmaya dönüştü.

Saadet Partisi tabanının, Erbakan ve Türkiye aleyhine onlarca adım atmalarının yanı sıra CHP adayını da açıktan destekleyen bu isimlere 23 Haziran’daki seçimlerde nasıl tepki göstereceği merakla bekleniyor.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.