DOLAR
32,2450
EURO
34,8089
ALTIN
2.423,37
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
24°C

Geleceğin Otomotiv teknolojileri tartışılıyor

Geleceğin Otomotiv teknolojileri tartışılıyor
Advert
01.11.2018 18:44
362
A+
A-
Okuma Süresi: 2 dakika

Otomotiv mühendisliğinin geleceğine yön veren mühendisler, bu yıl üçüncüsü düzenlenen International Automotive Engineering Conference’de (IAEC) buluştu. İstanbul Swissôtel The Bosphorus’da başlayan etkinlikte yarının araçlarında kullanılacak elektronik ve yazılım teknolojileri tartışılıyor.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Otomotiv Sanayii Derneği  (OSD), Otomotiv Teknoloji Platformu (OTEP), Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği  (TAYSAD) organizasyonu ve American Society of Automotive Engineers  (SAE) işbirliği ile organize edilen ‟UluslararasıOtomotiv Mühendisliği Konferansı– IAEC‘18” Swissôtel The Bosphorus’da başladı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen konferansa dünyanın otomotiv teknolojilerini üreten ve yön veren dünya devlerinin mühendisleri katılıyor.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren konferans başkanı Prof. Dr. Orhan Alankuş otomotivdeki hızlı değişimden ve bu değişim yönetilmesinin öneminden bahsetti. Alankuş “2030 yılında araç pazarının yüzde 15’inin otonom ve haberleşen araçlar olacağı tahmin ediliyor, diğer yandan elektrikli araç teknolojileri de çok hızlı gelişiyor. 2030 yılı itibariyle pazarın en az yüzde 20’sinin elektrikli araç olacağı çevreci senaryolarda bunun yüzde 70’lere varacağı tahmin ediliyor. Bu değişim uzun yıllardır süregelen planlı bir çalışmanın ürünü” dedi.

“Uber bile otomotiv ailesinin içindedir”

Konuşmasının devamında, yazılımın otomotivin temel taşlarından biri olduğunu vurgulayan Alankuş “10 yıl önce otomotiv ailesi olarak ilk aklımıza gelen ana üreticiler, tedarik sanayi, satış ve satış sonrasıydı. Bugün artık Google, Apple, Mıcrosoft, hatta Uber gibi şirketler de otomotiv ailesi içerisinde sayılabiliyor. Yani elektronik sanayi yazılım sanayi, girişimler ve hizmet şirketleri de bu ailenin bir parçası oldu” diye konuştu.

“Amacımız ülkemizin otomotiv yarışında yer almasını sağlamak”

Alankuş, IAEC etkinliğine katkı sağlayan tüm konuşmacılara teşekkür ederken, “Uluslararası Otomotiv Konferansında amacımız otomotiv ailemizin dikkatini bu gelişmekte olan yeni teknoloji ve alanlara çekmek, sizlere küresel otomotiv sektörünün teknoloji yol haritaları hakkında bilgilendirmek ve ülkemizdeki otomotiv ailesinin bu yarış içinde yerini almasını sağlamak. Otomotiv sektörü istihdama, ihracata ve teknolojiye yaptığı katkılar ile ülkemizin en önemli sektörü diyebiliriz. Bu sektörümüzün rekabetçi olması ve önemini ve katkılarını sürdürülebilmesi bu değişen değer zincirinde yerini alması şart. Bunun içinde artık sadece takip eden, kopyalayan olmaktan çıkmalıyız” diye konuştu.

Konferansın ilk gününde ‘Otomotivde Elektronik ve Yazılımın Bugünü ve Yarını’ teması çerçevesinde, “Yeni Gelişmeler”, “Yazılım Güvenliği ve Blok Zinciri”, “Akıllı Araçlar için Düzenlemeler ve Testler”, “Akıllı Araçlar için Adaptif Platform”, “Gelişen Yeni Teknolojilerin Otomotiv Ekosistemine Etkisi”, “5G ve Araçlar Arası Haberleşmenin Geleceği”, “Araçlarda Elektroniğin Geleceği” konuları ele alınıyor.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.