DOLAR
32,1992
EURO
34,9946
ALTIN
2.514,85
BIST
10.705,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

KAHVEHANELERE 4 BİN KİTAPLIK KÜTÜPHANE

KAHVEHANELERE 4 BİN KİTAPLIK KÜTÜPHANE
Advert
16.03.2018 17:40
274
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Yıldırım Belediyesi, ilçenin sosyal dönüşümü için başlattığı ‘Kahvehaneden Kıraathaneye’ projesi kapsamında 40 kahvehaneye 4 bin kitaplık kütüphane kurdu.

 

YILDIRIM BELEDİYESİ 40 KAHVEHANEYİ KIRAATHANEYE DÖNÜŞTÜRDÜ

Advert

Yıldırım Belediyesi, vatandaşlara okuma alışkanlığı kazandırmak hedefiyle, Bursa Kahveciler ve Benzerleri Odası işbirliğiyle başlattığı ‘Kahvehaneden Kıraathaneye’ projesi aralıksız devam ediyor. İki yıl önce başlayan proje kapsamında 30’u Yıldırım’da, 10’u ise kardeş şehir Eruh’ta olmak üzere 40 kıraathanede kitaplıklar oluşturuldu. Kıraathanelere özgün işlevini yeniden kazandırmak için yürütülen proje kapsamında oluşturulan kitaplıkların yanı sıra sohbet etkinlikleri düzenleniyor.  Kıraathaneye dönüştürülen mekânlarda Yıldırımlılarla bir araya gelen ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, tarihimizin gizli kalmış, üstü örtülmüş yanlarını vatandaşlara aktarıyor.

TEMİZ VE NEZİH MEKÂNLAR

Kıraathanelerin en önemli kültürel zenginliklerimizden birisi olmasına rağmen zamanla bu işlevini yitirdiğini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Adından da anlaşılacağı üzere; insanların gazete, dergi, kitap okuduğu, sohbet ettiği temiz ve nezih mekânlar olarak uzun yıllar boyunca kültürümüzün önemli unsurlarından olan kıraathaneler, zamanla maalesef bu işlerini yitirerek toplumca tasvip edilmeyen, insanlarımızın en değerliği hazinemiz olan zamanını öldürdüğü, kötü alışkanlıklar edindiği mekanlar haline geldi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği gibi kıraathaneleri bu durumdan kurtarmak zorundayız. Bu amaçla 2 yıl önce başlattığımız ‘Kahvehaneden Kıraathaneye’ projemiz kapsamında 40 kıraathanede 4 bin kitaplık kütüphane oluşturduk. 3 binin üzerinde insanımızın katılımı ile sohbetler düzenledik. Süreklilik kazandırdığımız projemizi daha da yaygınlaştıracağız” diye konuştu.

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ, “KIRAATHANELERİ ADINA UYGUN, İNSANLARIN GAZETE, DERGİ, KİTAP OKUDUĞU, SOHBET ETTİĞİ TEMİZ VE NEZİH MEKÂNLAR HALİNE GETİRİYORUZ.”

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.