DOLAR
32,2556
EURO
34,8477
ALTIN
2.420,49
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
24°C

Restoranlar açılışa hazırlanıyor

Restoranlar açılışa hazırlanıyor
Advert
06.05.2020 08:19
305
A+
A-
Okuma Süresi: < 1 dakika

Restoranlar açılışa hazırlanıyor. Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle turizm durdu, restoranlar da dahil pek çok iş yeri kapılarını kapattı, ülke çağında sokağa çıkma yasakları uygulandı.

Restoranlar açılışa hazırlanıyor. Vaka sayısında düşüşle birlikte dün, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir süredir tartışılan normalleşme sürecinin ilk adımları açıklandı. İlk etap bakanlık kararnamesiyle kapatılan restoran gibi işletmelerin açılması gündeme geldi, sektör de açılış için hazırlık yapmaya başladı.

Yemek şovlarının kalkması, masaya tuzluk dahi konmaması, garson sayısının azaltılması, masa aralıklarının açılması gibi önlemler gündemde.

Hürriyet’ten Burak Coşan imzalı habere göre, Günaydın Et ve Restoranlar Grubu kurucu ortağı Cüneyt Asan, “Burada en önemli korunma yöntemi masaların birbirinden uzak olması. Yeni dönemde bizim gibi restoranlar daha büyük alanlar daha geniş mesafe imkanı tanıyacak. Garson sayılarını düşürmek de alabileceğimiz önlemler arasında. Sipariş almada daha çok teknolojiden yararlanılabilir. Açıkta yemeklerle yapılan şovlar artık olmayacak. Açık büfelerden, kalabalık restoranlardan vazgeçilecek. Masaya her gelen müşterinin dokunduğu tuzluk bile konulmayacak” dedi.

Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkanı Kaya Demirer de, “Restoranda müşterilerinde ulaşabileceği alanlarda antiseptik bulundurulmalı. Müşteriler menüleri cep telefonundan görebilmeli, istediği taktirde siparişlerini de cep telefonundan verebilmeli. Yemek masaları ve mobilyaları, masa üstü ekipmanları alkol bazlı ürünler ile temizlikleri her müşteri kullanımı sonrası yapılmalı. Hesap alınmasında temassız ödeme/mobil ödeme tercih edilmeli” görüşlerini dile getirdi.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.