DOLAR
32,2580
EURO
34,8255
ALTIN
2.425,18
BIST
10.103,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
20°C
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C

Huawei Türkiye’den geliştiricilere 50 milyon TL destek

Huawei Türkiye’den geliştiricilere 50 milyon TL destek
Advert
19.02.2020 18:54
344
A+
A-
Okuma Süresi: 2 dakika

Huawei Türkiye’den geliştiricilere 50 milyon TL destek. Türkiye’de ilk kez düzenlenen Huawei Developer Day etkinliğiyle şirketler ve geliştiricileri bir araya getiren Huawei, mobil servislerinin gelişimi için 50 milyon TL yatırım yapacak.

Huawei Türkiye’den geliştiricilere 50 milyon TL destek. Huawei Developer Day (HDD) etkinliğinde, Türk geliştiricilere ayrılan ödenek, “bonus” ve ödüller açıklandı.

Huawei Mobil Servisleri’nin yerli uygulama geliştiricileri arasında kullanımının artırılması, şirketin 2020 stratejik hedefleri arasında yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Huawei Türkiye Tüketici Elektroniği Grubu Ülke Müdürü Seth Wang, HMS’nin Huawei akıllı telefonların verimli kullanımı için önemli bir platform olacağını belirterek, bu bağlamda, Huawei AppGallery’i en iyi şekilde geliştirmek için uygulama geliştiricilerle çalışma ağlarını her geçen gün genişlettiklerini bildirdi.

“TÜRKİYE AR-GE MERKEZİ ÜSSÜ OLACAK”

Advert

Tüm dünyadaki akıllı telefon kullanıcılarına daha kaliteli, ücretsiz ve zengin bir deneyim sunmayı amaçladıklarını aktaran Wang, şunları kaydetti:

“Huawei Mobil Servisleri daha akıllı, daha hızlı ve daha sorunsuz bir uygulama deneyimi sunacak. Huawei Türkiye olarak şunu da paylaşmaktan gurur duyuyoruz ki, bu projede Huawei’nin ikinci en büyük Ar-Ge merkezinden yüzlerce Türk mühendis, sadece bu ülkede değil, tüm dünyaya yönelik olarak HMS dağıtımının kodlanması ve teknik desteği için gece gündüz çalışıyorlar. Türkiye, HMS gelişimi için dünyanın merkez ülkelerinden biri oldu ve yine Türkiye denizaşırı ülkeler için Ar-Ge merkezi üssü olacak. Size, Türkiye için halihazırda 50 milyon TL destek primi ayırdığımızı söylemek istiyorum.”

 

“TÜKETİCİLER VE ŞİRKETLER YEPYENİ BİR DENEYİME TANIKLIK EDECEK”

Huawei Türkiye Tüketici Elektroniği Grubu Mobil Ekosistem İş Geliştirme Müdürü Kaan Arlı da “1+8+N uzun dönem stratejisi”nin üçüncü parti şirketlerin de katılımıyla çok daha geniş ve kapsamlı bir hale geleceğini vurgulayarak; “Huawei Mobil Servisleri ile hem tüketiciler ve şirketler hem de Huawei yepyeni bir deneyime tanıklık edecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Huawei Mobil Servisler Dijital Pazarlama Müdürü Ana Violante ise Huawei Asistan servisinin bir parçası olan Huawei Ability Gallery (HAG) hakkındaki bilgileri geliştirici şirketler ve basın mensuplarıyla paylaştı.

Öte yandan, katılımcılar, canlı kodlama oturumu ile uygulamaların HMS ile nasıl entegre edildiği konusunu uzman yazılım mühendisleri ile deneyimleme fırsatı buldu.

Geliştiriciler, “HMS Core”u kullanarak ürünlerini Huawei ekosistemine nasıl entegre edebilecekleri hakkında bilgi aldı; Huawei’nin ortaklarının uygulamalarını AppGallery’den indirilebilir hale getirecek araçları inceledi.

Huawei Ar-Ge ekibi içinde kurulan DTSE (Developer Technical Support Engineer) takımı ise HMS çatısı altında bulunan servisler hakkında; kodlama seviyesinde bilgiler verdi, marka tarafından oluşturulan Huawei AI gibi yenilikleri sundu.

Ayrıca, HMS Core servisleri, Huawei uygulama içi satın alma; Huawei Konum ve benzeri servisleri kullanarak uygulamaya giriş yapma gibi temel hizmetlerin ayrıntıları da paylaşıldı.

Yorumlar

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.